OK HTF var lørdag vært for det første af en række o-løbs-kurser for voksne i Sydkredsen, og mere end 50 løbere fra 9 forskellige klubber var mødt op på Søgård i Sønderjylland for at lære mere om- og sammen øve sig i nogle af sportens mange tekniske elementer.
Christian Schrøder havde tilmeldt sig og kunne begejstret fortælle om dagskurset:

Vi lærte blandt andet om kompaskurser og øvede os med et såkaldt ”frimærkeløb”, hvor kun små dele af kortet er synligt og vi derfor er tvunget til primært at orientere efter kompasset. Det er ikke noget, jeg har benyttet mig særlig meget af tidligere, og når jeg har forsøgt, har jeg heller ikke gjort det helt rigtigt. Vi løb sammen to og to, hvor vi skiftedes til at sætte kursen. Selv om vi ikke ramte plet hver gang, var det en fed fornemmelse, når det lykkedes at løbe lige på en post.
Efter frokost og et kort oplæg var det tid til dagens anden tur i skoven, hvor fokus var på ”sidste sikre udgangspunkt”. Hvilke tydelige fixpunkter i skoven kan vi bruge til vores orientering hen mod næste post? Både dialogen i skoven og drøftelserne bagefter, ud fra registrering af vores forskellige ruter på o-track, gav mig et billede, af at der er mange flere elementer at orientere sig efter, end dem jeg lige havde set.
Instruktørerne var super godt forberedte og formåede at møde os på vores forskellige niveauer. Jeg er sikker på, at vi alle er gået hjem med nye input, der kan være med til at gøre vores fremtidige oplevelser med o-løb endnu bedre. Jeg deltager i hvert fald 1på næste voksenkursus 26. februar i Vejle, hvor et af temaerne er højdekurver.

For ikke at sidde for mange sammen, var kurset opdelt i to hold. Det ene hold var for øvede løbere, der er vant til at løbe de svære baner og det andet hold var for begyndere og knap så øvede løbere, der typisk løber lette og mellemsvære baner. Tilmelding til Sydkredsens voksenkurser via o-service.