Så er det kommet til den tid hvor vi skal have fundet banelæggere til de kommende træningsløb og som i kan se på nedenstående link, er træning i Lindet d. 30/6 det næste i rækken der akut mangler en banelægger. Jeg har selv spurgt nogle stykker, men ingen har endnu påtaget sig opgaven.

Der er sikkert nogen af jer medlemmer der gerne vil prøve at lave nogle baner, men er lidt usikre på om man er god nok. Der kan det blot siges “At kan man navigere på en orienteringsbane, kan man også lave en træningsbane”, det er jo til træning og ikke til et stævne eller DM. Her kræver det selvfølgelig en hvis rutine og erfaring. Nogle af verdens bedste banelæggere til store stævner begyndte ved at lave træningsløb.

Man kommer også til at se kortet, skoven og naturen på en helt anden måde, som også kan forbedre ens egen teknik og resultater ved O-løb.

Det har længe, faktisk siden foråret 2020 hvor COVID-19 efterfølgende har bremset det, været meningen at det skal lavet et kursus i brug

af programmet CONDES, som er et rigtig godt redskab i banelægning. De fleste af de monotone rutineopgaver i banelægningen bliver her lavt elektronisk, så man kan blive langt mere kreativ når man lære funktionerne at kende. Til en begyndelse kræver det omkring 2½ times instruktion at lære de basalle funktioner så der kan laves træningsbaner, at det andet kommer når man arbejder med programmet.

Derfor klik lige på nedenstående link og se på datoerne.

Hilsen Søren B

 

Banelæggere Juli til December 2021 V.2