I august 2019 havde OK HTF et træningsløb på det nye sprintkort over Arrild Ferieby. Til den lejlighed havde vi inviteret medlemmer af Arrild Idrætsforening via klubbens hjemmeside til at komme og prøve et o-løb. I løbet af få dage var 27 voksne og børn tilmeldt, og vi havde en dejlig aften med fint sommervejr.

En af deltagerne var idrætslæreren fra Arrild Friskole, og hun forespurgte om muligheden for at lave noget lignende for skolens elever i 4.-7. klasse. Det resulterede i, at vi fredag 27. september brugte idrætstimerne til at give lidt instruktion om o-løb, o-kort mv., hvorefter eleverne (i alt 23) blev sendt ud på en 2,5 km let bane parvis eller i små grupper. Det blev lidt en blandet succes. Det var også første gang vi prøvede et sådant arrangement. Vi aftalte så med idrætslæreren, at vi skulle komme en gang til, hvor vi ville lave baner i 3 forskellige længder.

Det gjorde vi fredag 25. oktober, hvor vi havde opstillet startboks og igen blev eleverne udstyret med Emit brikker. Eleverne var delt ind i små grupper, så de nogenlunde kunne matche hinanden indbyrdes. Banerne var mellem 1,5 og 3,5 km let orientering, og denne gang var der rigtig fin motivation hos alle. Det blev en stor succes, hvor eleverne gik vældig op i det og havde en god orienteringsoplevelse. Allerede samme dag fik vi en henvendelse fra læreren med forespørgsel om vi kunne komme igen til foråret, idet eleverne under en evaluering umiddelbart efter løbet havde ønsket dette.

Det gør vi selvfølgelig gerne.

Herdis og Ove